Vălurenii s-au prezentat la urne în proporție de 54,74%. Cei mai mulți votanți au fost pe Calea Dobrogei și în Zona C

Secție de Votare din Valu lui Traian. FOTO Adrian Boioglu / Valureni.ro
Secție de Votare din Valu lui Traian. FOTO Adrian Boioglu / Valureni.ro

Locuitorii din Valu lui Traian și-au demonstrat încă o dată spiritul civic. Mai mult de jumătate dintre cei care au drept de vot au mers astăzi la urne. Procentul de participare a ajuns la aproape 55%.

Conform Biroului Electoral Central, până la ora 21.00 a zilei de 26 mai 54,74% dintre vălureni au votat.

Opt secții de vot au funcționat în Valu lui Traian pentru alegerile Euro-parlamentare și pentru Referendumul pentru justiție. Secția cu cel mai mare număr de votanți a fost cea de la Școala Gimnazială nr. 1 de pe Calea Dobrogei, urmată de Secția 550 situată în sediul Grădiniței cu Program Prelungit de pe strada Soarelui. 1077 persoane s-au prezentat la urne la Școală și 1044 în Zona C.

De menționat este și faptul că 810 persoane au votat pe listele suplimentare.

Media pe tot județul Constanța este de 51,53%, iar media pe țară este de 48,93%.

Datele demografice ale votanților din Valu lui Traian

La Alegerile europarlamentare, cei mai mulți votanți au fost cei cu vârste cuprinse între 45 și 64 ani. Mai exact femeile de această vârstă. 1328 de femei din această categorie și 1198 bărbați au mers la vot.

Următoarea categorie de votanți este cea de 35 – 44 ani, dar și aici, femeile au fost mai conștiincioase.

Cei mai puțin interesați de vot au fost tinerii cu vârste cuprinse între 18 și 24 ani din Valu lui Traian.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația Vălureni, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe valureni.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*