FOTO Un copil de 8 ani a stat ascuns 2 ore de frica maidanezilor hrăniți și apoi lăsați liberi de o femeie din Valu lui Traian

Câini lăsați liberi pe Aleea Eliberării. FOTO E. U.
Câini lăsați liberi pe Aleea Eliberării din Valu lui Traian. FOTO E. U.

Situația câinilor, ascunși de autorități și apoi scăpați de sub control devine din ce în ce mai gravă în Valu lui Traian. O fetiță de opt ani a stat ascunsă două ore după ce a plecat de a școală de frica maidanezilor hrăniți și apoi lăsați liberi de o bătrână de pe Aleea Eliberării.

Cazul nu este singular. Persoana în cauză a fost amendată și sancționată verbal de mai multe ori de Poliția Locală Valu lui Traian. Cu toate acestea, bătrâna a rămas indiferentă și de fiecare dată a hrănit câinii maidanezi și i-a lăsat apoi liberi pe domeniul public.

Pe 1 octombrie, o fată plecată de la Școala Gimnazială nr. 1 Valu lui Traian nu a mai ajuns acasă nici după două ore de la terminarea cursurilor. Părinții au sunat la conducerea școlii și au început să o caute pe fată panicați. Două ore mai târziu, copilul a ieșit din ascunzătoare și s-a dus în sediul Grădiniței cu program prelungit, iar educatoarele au reușit să alerteze părinții.

Cazul a intrat din nou în atenția Poliției Locale, iar părinții sunt hotărâți să depună plângere penală împotriva femeii care își lasă câinii pe domeniul public.

“Referitor la cei care considera ca daca hranesc un caine la poarta sau il lasa „sa mai stea la aer” sau „il scapa, nu stiu cum, din curte”, mentionam ca pana la acest moment jumatate din localitate a beneficiat de seviciile de microcipare oferite gratuit si nu vom renunta la actiune pana nu terminam localitatea. Ulterior, cei care au ales sa ascunda cainii de veterinarii veniti la poarta pentru microcipare vor raspunde pentru alegerea facuta.

Repetam, sustinem si am sustinut intotdeauna iubitorii de animale, atata timp cat acestia si-au asumat si raspunderea pentru acestea. Un caine aflat pe strada este o arma, nu un simplu animal. Indiferent cat de bland ar fi, la un moment dat poate ataca insctinctiv o persoana. Si acea persoana poate fi copilul oricaruia dintre noi”, a transmis primarul Florin Mitroi. 

Amenda aplicată femeii care a lăsat câinii liberi pe stradă în Valu lui Traian. FOTO Poliția Locală Valu lui Traian
Amenda aplicată femeii care a lăsat câinii liberi pe stradă în Valu lui Traian. FOTO Poliția Locală Valu lui Traian

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația Vălureni, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe valureni.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*