FOTO Scrisoare către vălureni. Primarul Florin Mitroi îndeamnă localnicii să raporteze orice persoană care aruncă gunoi pe domeniul public

Gunoi în Valu lui Traian. FOTO PVT
Gunoi în Valu lui Traian. FOTO PVT

Primarul comunei Valu lui Traian, Florin Mitroi, a adresat, din nou, marea problemă a gunoaielor aruncate în locuri publice. Redăm imaginile surprinse în diverse locuri din comună, dar și scrisoarea primarului.

“Stimate locuitor al comunei Valu lui Traian,

De aceasta data, nu scriu ca sa va informez. Va scriu in calitate de primar, dar si locuitor al comunei, ales sa va reprezinte si sa administreze localitatea. Va scriu ca sa va cer ajutorul in rezolvarea unei probleme ce umbreste succesul comunei si frumusetea ei, desi suntem pe locul 7 in tara ca investitii si suntem invidiati de locuitorii comunelor din jur.

In toate zonele limitrofe ale comunei se arunca gunoaie. Tot felul de gunoaie…menajer, sticle, servetele, galeti, vegetatie uscata, dar in special materiale de constructie.

Nu am speranta ca cei care fac acest lucru sa citeasca aceasta scrisoare, sau daca o citesc sa le si pese. Este clar ca nu pot avea asteptari de la ei. Te rog insa pe tine, ca cetatean onest, sa ma ajuti in identificarea acestui gen de fapte. Numarul de dispecerat al Politiei Locale este 0733002122 si va sta la dispozitie pentru reclamarea acestor fapte, surprinse in flagrant de dvs. Orice informatie ne poate fi de ajutor: numar de masina sau de caruta, o fotografie facuta cu telefonul…orice. Numai impreuna, conlucrand, vom reusi sa controlam acest fenomen.

De-a lungul timpului am incercat diverse solutii. Am investit peste 100.000 lei in sisteme de supraveghere video, dar am ajuns sa joc un fel de «de-a v-ati ascunselea» cu cei care deverseaza gunoi. Am aplicat amenzi usturatoare (si voi continua sa o fac), dar de regula sunt oameni fara serviciu, care nu pot fi executati silit, asa ca nu isi platesc amenzile si aici se termina tot. Am pus paza permanenta in zonele cu risc, insa asta nu a dus decat la schimbarea locatiei alese pentru aruncarea molozului. Repet, ultima solutie ati ramas dvs, cetatenii. Am convingerea ca impreuna putem sa schimbam ceva, explicand cunoscutilor si vecinilor ca exista si alte solutii de a ne curata curtea, la acelasi pret sau chiar mai ieftin, in afara de a duce gunoiul in liziera. Iar dincolo de explicatii si convingere, daca asta nu functioneaza, am nevoie ca dvs sa semnalati Politia Locala imediat ce sesizati fapte de acest gen. Este ultima solutie, daca nu reusim nici impreuna, inseamna ca acesta este viitorul si eu ma opun degeaba incercand sa pastrez curatenia in comuna.

Reamintesc aici ca cei care au de aruncat moloz sau alte deseuri voluminoase au la dispozitie numarul de dispecerat al firmei de salubrizare (0241.979) si pot cere sa li se ridice. Sau pot apela la noi (tel 0241.231.006 – int 28) si vom gasi impreuna o solutie avantajoasa de depozitare”, a transmis primarul Florin Mitroi. 

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația Vălureni, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe valureni.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*