Ajutor de minimis pentru aplicarea programului de susținere a producției de usturoi pentru anul 2019

Culturile de usturoi, susținute de stat
Culturile de usturoi, susținute de stat

Agricultorii din județul Constanța care cultivă usturoi sunt ajutați de stat cu un ajutor de minimis.

Resursele financiare necesare aplicării schemei de ajutor de minimis se asigură de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale, în limita bugetului anual aprobat. Valoarea sprijinului financiar acordat este de de 4.650 lei/ha, care reprezintă contravaloarea în lei a 1.000 euro/ha, fără a depăși valoarea maximă de 15.000euro / trei exerciții financiare / beneficiar.

Plata se acordă într-o singură tranșă, proporțional cu suprafața efectiv cultivată. Programul de susținere a producției de usturoi” se desfăsoară pe o perioadă de 3 ani, respectiv 2019 – 2021.

Prevederile prezentei scheme se aplică:

a) producătorilor agricoli persoane fizice care dețin atestat de producător;

b) producătorilor agricoli persoane fizice autorizate, întreprinderi individuale și întreprinderi familiale,  constituite potrivit OUG nr.44/2008 ;

c) producătorilor agricoli persoane juridice.

Solicitanții sprijinului trebuie să depună la Direcția pentru Agricultură Județeană Constanța o cerere de înscriere în program până la data de 15 mai, inclusiv si documentele justificative care să ateste valorificarea productiei obtinute până la data de 29 noiembrie, inclusiv.

Pentru a beneficia de această schemă de ajutor, solicitantii trebuie să îndeplinească următoarele  criterii de eligibilitate:

  • Să dețină o suprafață cultivată cu usturoi de minim 3.000 mp, marcată la loc vizibil, cu o placă-indicator cu dimensiunile de circa 150 x 200 cm, pe care să se găsească inscripția “Program susținere usturoi, anul 2019 și să mentioneze numărul cererii depuse pentru obtinerea finantării;
  • Să obțină o producție de minimum 3 kg usturoi/10 mp si să facă dovada producției realizate prin documente justificative privind comercializarea producției;
  • să fie înregistrați în evidențele Registrului agricol deschis la primăriile în a căror rază administrativ-teritorială se află suprafețele cultivate cu usturoi în anul de cerere;
  • să valorifice producția perioadele ianuarie – mai inclusiv și/sau noiembrie – 20 decembrie, inclusiv.

Detalii suplimentare la Direcția pentru Agricultură Județeană Constanța – 0241 481 431; Stelian Samara, consilier asistent – 0721 464 839 sau Ivașcu Cristiana, consilier principal – 0736 947 044.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația Vălureni, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe valureni.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*