Finanțări nerambursabile de peste 181.000 lei din partea Primăriei Valu lui Traian. Beneficiarii sunt 3 biserici și o Asociație care organizează Ziua Comunei

Biserica Valu lui Traian. FOTO Adrian Boioglu / Valureni.ro
Biserica Valu lui Traian. FOTO Adrian Boioglu / Valureni.ro

Primăria Valu lui Traian a decis cine sunt beneficiarii banilor alocați conform prevederilor Legii 350/2005. Fondurile publice alocate pentru activitățile non-profit de interes general au fost împărțite între 3 biserici și o asociație.

Cea mai mare sumă a revenit Asociației Best Events, pentru proiectul “Ziua Recoltei”. Contractul de finanțare acordat de Primăria Valu lui Traian prevede o sumă de 151.200 lei pentru acest eveniment.

De menționat este și faptul că în 2018, Primăria Valu lui Traian a alocat doar 30.000 lei pentru Ziua Comunei. Bugetul din 2019 este de peste 5 ori mai mare.

Nici bisericile din Valu lui Traian nu au ieșit din evaluarea proiectelor fără sume alocate.

Parohia “Sfânta Parascheva” din comună a primit 10.000 lei pentru Sărbătorirea hramului bisericii. Aceeași sumă merge și la Parohia “Sfinții Apostoli Petru și Pavel”, tot pentru hramul bisericii.

Totodată, parohia Valea Seacă a primit o sumă identică – 10.000 lei – pentru sărbătorirea Sfinților Mihail și Gavril.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația Vălureni, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe valureni.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*